Daniel Constantin (ALDE): Guvernul Cioloș a luat zero măsuri de stimulare a creșterii economice

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a susținut marți că Guvernul Cioloș nu a cheltuit nici jumătate din banii propuși pentru investiții în primele nouă luni ale anului.

„Avansul PIB din primele nouă luni ale anului este unul sub așteptări, făcând ca estimările de creștere peste 5% în acest an să devină un vis frumos. Aportul investițiilor în PIB, în acest an, este aproape la jumătate față de cel de anul trecut. Guvernul Cioloș nu a cheltuit nici jumătate din banii propuși pentru investiții în primele nouă luni ale anului și a venit cu zero măsuri de stimulare a celor private. S-au bucurat, în primele șase luni, de o victorie care nu era a lor, iar datele INS demască acest lucru”, a afirmat Daniel Constantin, conform unui comunicat al ALDE remis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, datele INS arată că economia României și-a redus ritmul de creștere în al treilea trimestru din acest an.

„Considerăm că această informație este principala certificare a faptului că avansul PIB din primul semestru a fost unul conjunctural, bazat exclusiv pe măsurile de reduceri de taxe și majorări salariale acordate de Guvernul Ponta. Executivul condus de Dacian Cioloș a luat zero măsuri pentru stimularea creșterii economice, atât în consum, cât și în investiții”, mai menționează sursa citată.