PNL: Bejinariu să-și dea demisia, dacă PSD blochează prin absență ședința Camerei

Liberalii solicită demisia din Parlament a deputatului PSD Eugen Bejinariu, susținând că social-democrații intenționează să blocheze prin absență votul din Camera Deputaților.

„Ne așteptăm de la majoritatea PSD-ALDE la aceeași atitudine parșivă de a sfida ideea de egalitate în fața legii și de a încerca să amâne decizia în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, pentru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD-ALDE le e frică de votul românilor, dar nu le este suficient de frică pentru a permite organelor de urmărire penală să-și continue ancheta”, susțin liberalii într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit PNL, niciun cetățean nu trebuie să se așeze deasupra legii, iar protecția politică în fața justiției afectează funcționarea normală a unui stat de drept, vinovăția ori nevinovăția unei persoane fiind decise exclusiv de instanțele de judecată, nu de Parlament.

„Atragem atenția că doar PSD-ALDE pot asigura cvorumul de ședință, întrucât dețin majoritatea parlamentară necesară, motiv pentru care trebuie să își asume dacă îndeplinesc condițiile necesare pentru un vot regulamentar sau dacă vor scăpa de justiție încă un PSD-ist”, precizează liberalii în comunicat.

Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul ‘Microsoft 2’, urmează să fie dezbătută și votată de plenul Camerei luni.