Bashar al-Assad: Ofensiva Statului Islamic asupra Palmirei este o reacție la avansarea armatei siriene în Alep

Combatanții grupării teroriste Statul Islamic (SI) au încercat, prin ofensiva lor asupra orașului antic Palmira, să oprească avansarea armatei siriene pe frontul din Alep, a declarat liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, pentru postul Russia Today, citat miercuri de Interfax.

„Această ofensivă este o reacție la avansarea armatei siriene în Alep”, a declarat Al-Assad în interviul pentru postul rus de televiziune.

Potrivit lui Bashar al-Assad, teroriștii nu vor reuși să-și atingă scopul: să deturneze atenția forțelor guvernamentale și să împiedice victoria lor în Alep.

Ofensiva armatei siriene și a aliaților săi a intrat luni în faza sa ‘finală’ în estul Alepului, de unde mii de civili continuă să fugă în timp ce ultimele forțe rebele erau asediate într-o zonă restrânsă. Armata siriană controlează întreg orașul Alep și a oprit operațiunile sale militare, a anunțat marți, la ONU, ambasadorul rus Vitali Ciurkin.

În același timp, SI a preluat controlul duminică asupra întregului oraș antic din Palmira (centru).

Luni, ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Marc Ayrault, denunța „o formă de minciună permanentă” din partea Rusiei în conflictul sirian, acuzând Moscova în special că ‘pretinde’ să combată terorismul, lăsând în același timp gruparea Stat Islamic (SI) să controleze Palmira.

Peste 310.000 de persoane, inclusiv 90.000 de civili, au fost ucise în Siria de la izbucnirea conflictului în martie 2011.