Zinaida Grecianîi este noul președinte al PSRM

Fostul prim-ministru, Zinaida Greceanîi, a fost aleasă în funcţia de președinte al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). Decizia a fost luată astăzi de către Congresul Extraordinar al formațiunii, informează MOLDPRES.

Fostul președinte al PSRM, Igor Dodon, și-a depus mandatul, după ce la 13 noiembrie curent a învins în scrutinul prezidențial.

„Doar într-o echipă unită putem rezolva toate problemele. În față avem multe provocări, însă sînt sigură că vom face față. Avem scopul de a învinge la viitoarele alegeri parlamentare, iar ulterior, printr-un dialog intens cu societatea, vom dezvolta proiectele de îmbunătățire a situației în țară. Vom depune tot efortul pentru a nu vă dezamăgi”, a declarat Zinaida Grecianîi.

Zinaida Greceanîi s-a născut la 7 februarie 1956. De profesie este economist. În anul 2000 a fost numită în funcția de viceministru al Finanțelor, iar la 26 februarie 2002 devine ministru al Finanțelor. În perioada 31 martie 2008 – 14 septembrie 2009 a ocupat funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. La 4 noiembrie 2011 a părăsit fracțiunea comuniștilor în Legislativ. Ulterior, la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de deputat de pe lista electorală a PSRM, iar ulterior a fost numită președinte al fracțiunii socialiștilor în Parlament. Este căsătorită, are doi copii.