Atacul de la Berlin: 12 morți și 48 de răniți; autorul, în libertate și înarmat

Ministerul de interne german a calificat marți dimineață drept ‘atentat’ carnagiul provocat în ajun de un camion care a intrat în plin într-o piață de Crăciun, ucigând 12 oameni și rănind aproape 50, transmite AFP. Poliția germană consideră că bărbatul din Pakistan care a fost arestat ca suspect nu ar fi adevăratul autor, relatează cotidianul Die Welt, citând surse din cadrul securității, potrivit Reuters.

 

Camionul folosit în comiterea atacului de luni seară de la târgul de Crăciun din Berlin a plecat vinerea trecută din Italia, a anunțat marți agenția de presă italiană ANSA, care citează surse neidentificate de rang înalt din serviciile de securitate, transmite DPA.Camionul a preluat folii din oțel laminat de la o fabrică din apropiere de Milano și a trecut la 16 decembrie pe la punctul de frontieră Brenner dintre Italia și Austria în jurul orei 18:00 (17:00 GMT), au spus sursele citate.

Nicio altă legătură între atac și Italia nu a fost stabilită.

Există dubii că suspectul pakistanez arestat de poliție era șoferul camionului care a intrat luni seară în mulțimea adunată la un târg de Crăciun din Berlin, a declarat șeful poliției, Klaus Kandt, transmite DPA.

Poliția germană consideră că bărbatul din Pakistan care a fost arestat ca suspect în atacul cu camionul de la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morți, nu ar fi adevăratul autor, a relatat anterior cotidianul Die Welt, citând surse din cadrul securității, potrivit Reuters.

„N-am prins omul care trebuie”, a spus un oficial din cadrul poliției. „Prin urmare, avem o nouă situație. Adevăratul atacator este în continuare înarmat, este în libertate și poate face noi victime”, a spus sursa citată de Die Welt.