VAI DE MAMA NOASTRĂ DE ROMÂNI TRĂDAȚI!

 

Se spune că cel mai deștept cedează. Guvernul a cedat în fața piețelor publice, arhipline de câteva zile. ”Proști, dar mulți” ar fi replicat Alexandru Lăpușneanu, atunci când mulțimea cerea ”Capul lui Moțoc, vrem!”.  În aparență trăim un deja vu în cazul protestelor publice din acest început de an. Spun ”în aparență” pentru că, pe fond, nu mai vorbim despre libertatea individului de a alege, de a cere ceea ce el dorește, atâta timp cât suntem victimele celei mai ordinare manipulări. Un prim pas spre detensionare a fost făcut, de gestul Guvernului Grindeanu de a abroga Ordonanța de Urgență cu nr.13 / 2017, alegând calea legiferări în Parlament. O astfel de ”mână întinsă”spre dialog, spre confruntarea de idei se pare că nu a reușit să acopere valul imens  de ură care a acoperit România. Acum nu mai contează de ce oameni ies în stradă, chiar și numai pentru că nimeni nu se mai întreabă care este motivul protestelor. Totul e să iasă și să socializeze cu noua calitate a românului, aceea de protestatar. Să se întâlnească la proteste, să-și valorifice simțul umorului, prin ceea ce a reușit el să compună în spațiul pancartelor. Mai mult, ceea ce se scrie pe foile de hârtie sau pe cartoane, de regulă format A4, să fie ușor transportabile, respectă cel puțin regulile gramaticale, unele sunt chiar simpatice (în registrul ironiei), așa cum altele sunt sinistre, aberante, greu de înțeles, atâta timp cât invită la moarte, la ură, la scene macabre, specifice manifestărilor de extremă dreapta.

Tot în mulțime poți întâlni politicienii cu caș la gură, cei care nici nu se definesc a fi politicieni, ei acceptând mai mult libertatea pe care ți-o oferă ONG-ul, fără a da seamă (deocamdată) față de responsabilitatea pe care le-o conferă votul câștigat la 11 decembrie 2016. Vorbim astfel despre ”tinerii frumoși și liberi” care au fost trimiși în Parlamentul României pentru a face legi mai bune pentru țară și nu circ. Am înțeles că acesta este viitorul de mâine a conducătorilor politicii românești, că ei sunt alternanța la guvernarea de azi. Or o astfel de responsabilitate, tratată cu gesturile studențești ale urmașilor lui Corneliu Vadim Tudor și ai fostului Partid România Mare, prin circul și gesturile de intoleranță, de exterminare a adversarilor politici, identificați în sloganul ”PSD – ciuma roșie”. Acest arogant peltic Nicușor Dan, liderul USR, devine un pericol public chiar și numi prin  infracțiunile de care se face bănuit astăzi, privind finanțarea partidului său la alegerile locale, dar și la cel parlamentare. Mai există lângă el și o anume Clotillde Armand, o ciudățenie cu tonalități isterice, care îți creează senzația unei scurtcircuitări în direct.

Ca  noutate mai putem înregistra un al doilea pol al protestatarilor, deocamdată mai timid, pe care bucureștenii s-au gândit să-l înregimenteze în fața Palatului Cotroceni. Acești protestatari vor să le spună copiilor cu copii, celor care și-au dat întâlnire în Piața Victoria, că un motiv la fel de serios pentru a protesta este și atitudinea antiromânească a reprezentantului rasei ariene, Klaus Werner Iohannis, cel care a informat Înalta Poartă de la Comisia Europeană, că el are în stradă, în țară, ”câteva sute de mii de români ai lui”! Pentru el, cu dedicație, bucureștenii îi strigă la fereastră: ”Trădătorul!”, Demisia! Ieși afară, javră ordinară!” Să nu-și mai bată joc de oameni! Iohannis, ia labele de pe România!”, ”Pierdut președinte”, ”Jos dictatorul Iohannis!” ”Presa liberă”. ”Iohannis, DNA fără cucuvea!” ”Eu gândesc, am mintea mea, nu mă poți manipula”.

Sunt deja două atitudini civice, cu două subiecte diametral opuse, dar care răspund la același imperativ: Demisia! Demisia lui Iohannis și Demisia Guvernului Grindeanu!

Noul actor de la proteste, care de fapt în ultimele trei zile și-a făcut vizibilă identitatea, multinaționalelor care au orchestrat naivitatea românilor, care vor și ei o schimbare pentru că așa le-a spus copiii acasă, ”să aibă salarii mai mari, nu doar creșteri de 2%!” Dacă ar fi un DNA pentru popor, pe care lege îl obligă să nu aibă partizanate, cu siguranță că s-ar sesiza din oficiu și ar începe o anchetă penală față de această instigare la violență, cel puțin!

Klaus Iohannis și românii lui nu vor doar abrogarea OUG nr.13 (ceea ce s-a și întâmplat) ei vor să ajungă la guvernare prin presiunea străzii! Sunt atât de inconștienți că nu-și dau seama în ce război civil împing țara, pentru care vor plăti cu vârf și îndesat, cu pușcăria domnilor trădători de ară!. Este timpul să se intervină în forță, să se respecte legea, fiecare să aibă măsura responsabilității lui! Vai de mama noastră de români trădați!

ADI CRISTI