Workshop despre georeferențierea și preluarea datelor laser scanner terestru (LST), organizat de Facultatea de Hidrotehnică

 

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va organiza workshop-ul „Georeferențierea și preluarea datelor laser scanner terestru (LST)” în perioada 11-12 mai 2017. Acesta se adresează cercetătorilor, persoanelor din producţie şi studenţilor interesaţi de georeferenţierea şi prelucrarea norilor de puncte laser scaner terestru (LST) și se va ține în limba română. Se acceptă un număr de maximum 20 cursanţi, ce vor fi selectaţi în funcţie de ordinea înscrierii.

 

Workshop-ul oferă o introducere în principiile scanării laser terestre şi a softului „CloudCompare”. În cadrul sesiunii de început va fi prezentată teoria de bază a scanării laser terestre într-o serie de cursuri, incluzând principii de bază ale scanării laser terestre, aducerea în coincidenţă a măsurătorilor laser scaner terestre, georeferenţierea directă şi indirectă a măsurătorilor laser scaner terestre, distanţa Hausdorff pentru compararea a două suprafeţe TIN.

 

După-amiază, workshop-ul este dedicat unei sesiuni de teren în vederea preluării datelor laser scaner terestru cu ajutorul scanerului „MaptekI-Site 8820”. Cea de-a doua zi va fi dedicată prelucrării norilor de puncte LST (georeferenţierea, filtrarea, clasificarea, crearea MDT, MDSR şi MDA în format raster şi TIN, a curbelor de nivel, a profilelor, calculul unei suprafeţe, a înălţimilor obiectelor de la suprafața terenului etc.), participanţii fiind împărţiţi în grupuri de lucru. La final, fiecare grup de lucru va realiza o scurtă prezentare a rezultatelor obţinute, participanţii putând iniţia discuţii pe baza celor prezentate.

 

Participanţii pot rezolva partea practică a workshop-ului pe computerul personal pe care trebuie să fie instalat softul „CloudCompare” sau pe unul dintre calculatoarele existente în sala de curs. Softul „CloudCompare” poate fi descărcat de la următoarea adresă: http://www.danielgm.net/cc/release/.

 

Taxa de participare este de 450 de lei pentru persoanele care provin din mediul privat și 350 de lei pentru cei care vin zona academică. În taxa de participare este inclusă participarea la activitățile pregătite în programul workshop-ului, pauzele de masă și cafea, dar și materiale de curs și seminar pe suport analogic.

 

Pentru înscrieri sau informaţii suplimentare va puteți adresa șefului de lucrări dr. ing. Valeria-Ersilia Oniga la următoarea adresă de e-mail ersilia.oniga@tuiasi.ro.