Tăriceanu le transmite condoleanțe britanicilor și le urează însănătoșire celor doi români răniți

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis joi condoleanțe poporului și guvernului britanic în urma atentatului de la Londra și le-a urat însănătoșire rapidă celor doi români, victime ale atacului.

„Vestea tragicului atentat m-a îndurerat profund, mai ales că printre victime s-au numărat și doi compatrioți. Le doresc să se însănătoșească în cel mai scurt timp. Apreciez reacția promptă pe care au avut-o autoritățile române, atât de la București, cât și Ambasada noastră de la Londra, pentru a le oferi asistența de care au nevoie. În aceste momente grele, transmit condoleante guvernului și poporului britanic și îi asigur că statul român este pregătit sa le acorde sprijinul necesar”, a scris Tăriceanu pe contul său de Facebook.

 

Președintele Senatului a apreciat totodată că răspunsul pe care statele trebuie să îl ofere în fața unui astfel de atentat este de unitate în combaterea terorismului.

„Europa este din nou victima terorismului. Atentatul de la Londra a curmat vieți nevinovate și a făcut zeci de victime. Pentru asemenea atacuri teroriste nu există niciun fel de justificări. Ce s-a întâmplat în capitala Marii Britanii nu e doar un atentat la adresa statului britanic, ci este un atentat împotriva noastră, a tuturor. Într-o asemenea situație, răspunsul pe care statele lumii trebuie să îl ofere este unul de unitate pentru combaterea terorismului și a pericolului pe care acesta îl reprezintă pentru toți cetățenii, indiferent de locul în care se află”, a susținut Tăriceanu.