Rusia: 50 de persoane au fost rănite în explozia produsă în metroul din Sankt-Petersburg | O bombă a fost găsită într-o altă stație

 O bombă a fost găsită luni după-amiază într-o stație de metrou din centrul orașului rus Sankt-Petersburg, după deflagrația produsă anterior într-o altă stație și care s-a soldat, conform unui bilanț provizoriu, cu 10 morți și circa 50 de răniți, relatează agenția DPA.

Bomba nedetonată a fost găsită în stația de metrou Ploșciad Vosstania, au precizat autoritățile ruse.

Anterior, o bombă artizanală a explodat la bordul unei garnituri de metrou în apropierea stației Sennaia Ploșciad. După ce inițial s-a vorbit despre două explozii, autoritățile ruse au precizat ulterior că a fost de fapt o singură explozie și aceasta s-a produs în tunelul dintre două stații.

Președintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Cincizeci de persoane au fost rănite în explozia produsă luni în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime al Rusiei, a anunțat, pe Twitter, Andrei Kibitov, șeful serviciului de presă al guvernatorului orașului, relatează Reuters.

Șaptesprezece ambulanțe sunt prezente la fața locului pentru a prelua răniții, a spus Kibitov.

Toate stațiile de metrou din oraș au fost închise, a informat Interfax.

Potrivit unei surse din serviciile pentru situații de urgență din Rusia, citată de Reuters, zece oameni și-au pierdut viața în explozia de la metroul din Sankt-Petersburg.

UPDATE ORA 16.24 Rusia: O singură explozie a avut loc la metroul din Sankt-Petersburg, între două stații (sursă)

O singură explozie a avut luni loc la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș al Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters.

Sursa a precizat că explozia s-a produs între două stații de metrou.

Într-o primă fază s-a vorbit de două explozii, în care și-ar fi pierdut viața cel puțin zece persoane. Alte câteva zeci au fost rănite.