Angela Merkel promite ca va continua să ajute Libanul, țară unde s-au refugiat peste un milion de sirieni

 

Cancelarul german Angela Merkel a mulțumit marți poporului libanez pentru ‘marea sa voință umanitară’ ilustrată prin primirea în Liban a peste un milion de refugiați sirieni și a dat asigurări că Germania va continua să sprijine economic această țară pentru a face față crizei migrației și pentru a-și revitaliza economia, transmite agenția EFE.

Într-o declarație dată presei la Berlin alături de premierul libanez Saad Hariri, șefa guvernului german a subliniat că ‘puține țări sunt atât de afectate de ceea ce se întâmplat în Siria cum este Libanul’.

Angela Merkel a semnalat totodată că Germania este al doilea cel mai mare donator de fonduri pentru Liban, oferind acestei țări anul trecut ajutoare în valoare de circa 386 de milioane de euro destinate nu doar asistării refugiaților sirieni, ci și revitalizării economiei libaneze aflate într-o situație critică.

La rândul său, premierul Hariri a insistat că în Liban — țară cu o populație de numai patru milioane de locuitori — s-au refugiat între un milion și un milion și jumătate de sirieni, situație ce reprezintă o povară pentru economia și societatea libaneză, în pofida ajutorului internațional primit.

El a mai subliniat că țara sa are nevoie de ajutor internațional, nu doar pentru a face față crizei refugiaților, ci și pentru combaterea terorismului, el afirmând la Berlin că ‘investiția în lupta împotriva terorismului merită efortul’.