UPB a început procesul de digitizare a documentelor din arhivă

Universitatea Politehnica din București desfășoară un proces de digitizare a documentelor și volumelor din arhivă, a declarat joi, pentru AGERPRES, rectorul instituției, Mihnea Costoiu.

Potrivit acestuia, UPB deține una dintre cele mai bogate arhive din țară, având în vedere că instituția a fost înființată în anul 1818.

„Universitatea Politehnica din București are una dintre cele mai bogate biblioteci din țară, precum și arhive din țară. Universitatea născută în 1818 are o serie întreagă de documente în arhivă și suntem într-un prim proces de digitizare, astfel încât să putem ca în primul rând cele mai căutate documente să fie puse la dispoziția unui număr cât mai mare de studenți, profesori, dar și celor interesați. Suntem în plin proces de digitizare în acest moment”, a precizat rectorul UPB.

El a spus că a invitat studenții să ajute la procesul de digitizare a documentelor întrucât numărul acestora este foarte mare.

„Transformăm cărțile, documentele în format electronic și a fost o invitație adresată studenților de a veni alături de noi să parcurgem acest proces care este unul dificil. Cărțile și documentele trebuie și protejate, este și o muncă manuală destul de intensă. Sper ca studenții să răspundă. În acest moment, în universitate avem circa 1,3 milioane de volume, de documente, care sunt deja inventariate și vor intra în procesul de scanare. Sunt foarte multe milioane (de documente, volume — n.r.) care nu intră în prima etapă. Am început deja și munca noastră se vede. Volumul de muncă este foarte mare. Sperăm ca această primă etapă să o închidem la finalul anului 2018. În condițiile în care vom avea voluntari. Anul viitor aniversăm 200 de ani de existență a UPB”, a mai spus Mihnea Costoiu.