Atac armat pe Champs-Elysées: Francois Hollande a prezidat o reuniune de criză

Președintele francez Francois Hollande a organizat vineri o reuniune de criză, după atentatul din Paris de noaptea trecută, cu membrii guvernului care răspund de securitate internă și externă, precum și cu șefii serviciilor secrete, ai forțelor de ordine și ai armatei, informează EFE.

O purtătoare de cuvânt a Palatului Elysee a declarat pentru EFE că la acest Consiliu de Apărare, care a început la ora locală 08:00, au participat, în afara prim-ministrului Bernard Cazeneuve, ministrul de externe Jean-Marc Ayrault, de interne Matthias Fekl, al apărării Jean-Yves Le Drian și al justiției Jean-Jacques Urvoas.

Totodată, la reuniune au luat parte șefii Direcției Generale de Securitate Externă (DGSE), Direcției Generale de Securitate Internă (DGSI), ai poliției, jandarmeriei și șeful Statului Major al armatei.

În declarații făcute joi noapte după ce au început să se cunoască detaliile atacului comis pe Champs-Elysées, în care un individ a împușcat mortal un polițist și a rănit alți doi înainte de a fi lichidat de forțele de ordine, Hollande a declarat că ancheta se orienta către pista teroristă.

Trei dintre principalii candidați în scrutinul prezidențial din Franța — conservatorul Francois Fillon, extremista de dreapta Marine Le Pen și centristul Emmanuel Macron — au anunțat în timpul nopții că-și suspendă actele de campanie prevăzute pentru vineri, ultima zi de campanie electorală înaintea primului tur de scrutin care se va desfășura duminică, 23 aprilie.

Marea majoritate a candidaților la Palatul Elysee aveau programate declarații publice pentru vineri dimineață cu privire la atentatul de joi noaptea și la consecințele sale.

Le Pen a declarat vineri de dimineață, la postul RFI, că se temea că ar putea exista tentative de atacuri teroriste până duminică, ținând cont de faptul că ‘se știe că Stat Islamic a trimis cel puțin un terorist’ pentru a comite alte atentate și că nu se știe unde se află acesta.