Un fost adjunct al Procurorului General a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Un fost adjunct al Procurorului General a fost reţinut noaptea trecută de angajaţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), fiind bănuit de trafic de influenţă şi extorcarea a 45 mii de euro, notează MOLDPRES.

Procurorul PCCOCS, Vitalie Busuioc, a comunicat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că fostul demnitar activează în prezent în calitate de avocat şi ar fi promis unui cetăţean că va interveni pentru încetarea unei cauze penale pornită pentru înstrăinarea ilegală a unor terenuri din comuna Stăuceni.

„În urma percheziţiilor, care au durat aproape 10 ore, au fost depistaţi banii extorcaţi, dar şi mai multe telefoane mobile care conţin mesaje ce ar confirma infracţiunea. În cazul dat este implicată şi o rudă a fostului demnitar, care a ascuns banii primiţi”, a spus Busuioc.

Procurorul a specificat că numele ex-demnitarului va fi făcut public după ce îi va fi înaintată învinuirea. Dacă va fi găsit vinovat, fostul procuror riscă pînă la şapte ani de închisoare.