Orban: PNL trebuie să decidă cum se poziționează față de criza politică provocată de partidul de guvernământ

Liberalii s-au reunit, luni, la Parlament, în prima ședință de Birou Executiv după Congresul din weekend în care a fost aleasă noua conducere, urmând să decidă poziționarea partidului cu privire la moțiunea de cenzură depusă de PSD.

„Începem astăzi mandatul Biroului Politic Executiv ales la Congres. Ne începem activitatea în plină criză politică, o criză politică iscată din senin, provocată de partidul de guvernământ și majoritatea parlamentară printr-o iresponsabilitate crasă față de interesul public. Reglările de conturi din interior, bătăliile interne și dorința de dominație din PSD au creat o criză politică în România cu consecințe extrem de grave asupra imaginii României în lume, economiei și asupra societății în ansamblu”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban la începutul Biroului Executiv.

El a anunțat că PNL trebuie să decidă astăzi cum se poziționează față de criza politică.

„Avem azi un partid de guvernământ care a câștigat alegerile mințind oamenii și promițând lucruri total nerealizabile, care după șase luni recunoaște că a avut cel mai prost guvern din istoria postdecembristă și, pe de altă parte, avem un cuplu, probabil nu tradițional, care a ocupat Palatul Victoria fără legitimitate”, a mai spus Orban.