Gorghiu către PSD: Nu vreți să discutăm în sesiunea extraordinară și proiectul PNL legat de măsurile de executare a pedepselor?

Fostul lider al PNL Alina Gorghiu îi propune premierului Mihai Tudose ca, în cazul în care va avea loc o sesiune extraordinară a Parlamentului, să se discute și proiectul liberalilor referitor la măsurile alternative de executare a pedepselor.

”Am o propunere pentru PSD: dacă tot facem sesiune extraordinară, nu vreți să discutăm și proiectul PNL legat de măsurile alternative de executare a pedepselor? Nu de alta dar până la începerea sesiunii parlamentare vor fi patru luni și jumătate de la decizia pilot a CEDO. Mă gândesc că, dacă dna Firea nu mai are răbdare, nici sancțiunile CEDO nu o să aștepte până când se gândește Guvernul să vină cu acel plan de măsuri cerut de la Strasbourg. Sigur că în afară de asta se mai găsesc câteva urgențe de luat în seamă într-o sesiune extraordinară”, a scris Alina Gorghiu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce premierul Mihai Tudose a anunțat că a cerut sesiune extraordinară parlamentară pentru situația ELCEN.

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem și noi o ședință de Guvern pentru a rezolva situația ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanță, nu avem abilitatea. Trebuie să rezolvăm problema bucureștenilor. Dacă așteptăm septembrie, s-ar putea să fie târziu pentru bucureșteni. ELCEN trebuie să treacă în administrarea Primăriei Capitalei, iar noi trebuie să fim de acord prin lege”, a declarat premierul, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a spus că în cazul sesiunii extraordinare s-ar putea să fie dezbătute și alte aspecte, excluzând însă introducerea subiectului Fondului Suveran de Investiții.