Ludovic Orban s-a întâlnit cu Maia Sandu, președintele PAS (Republica Moldova)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut vineri la București o întrevedere cu președintele Partidului Acțiune și Solidaritate din Republica Moldova, Maia Sandu, candidat la alegerile prezidențiale, prilej cu care au discutat despre stabilirea unei relații de parteneriat pe termen lung și susținerea demersurilor PAS de a adera la Partidul Popular European.

„Obiectivele întâlnirii au vizat un schimb de impresii asupra evoluțiilor politice recente din țara vecină, stabilirea unei relații de parteneriat pe termen lung și susținerea demersurilor PAS de a adera la Partidul Popular European, familia politică în care PNL este parte, precum și încurajarea eforturilor de coagulare a partidelor de dreapta din Republica Moldova, cu adevărat democratice și pro-europene. Președintele PNL a fost informat în privința gravelor derapaje de la democrației și de la respectarea drepturilor omului care se petrec în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PNL.

Potrivit sursei citate, aceste aspecte semnalate de atât de Maia Sandu, cât și de alte formațiuni de Opoziție privesc încălcarea drepturilor la întrunire și la liberă exprimare, hărțuirea și anchetarea participanților la mitinguri, racolarea forțată a aleșilor locali și a parlamentarilor altor partide, înscrierea cu forța în partidul de guvernământ a angajaților din instituțiile publice, prin practici de intimidare, amenințare și șantaj orientate împotriva celor care au alte opțiuni politice decât cele ale Puterii.

„Cu privire la cele menționate, Partidul Național Liberal condamnă astfel de comportamente politice și va sesiza instituțiile și partenerii europeni cu aceste semnale alarmante privitoare la regresul democratic înregistrat în țara vecină. Totodată, reiterăm angajamentul PNL în a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, ca fiind singura cale spre modernizare și bunăstare în interesul cetățenilor acestei țări”, se precizează în comunicat.

AGERPRES