Turnul Eiffel își stinge luminile în semn de omagiu pentru victimele de la Marsilia și Las Vegas

Luminile din Turnul Eiffel vor fi stinse luni seară în semn de omagiu victimelor atacurilor comise duminică la Marsilia și Las Vegas, soldate cu doi morți, respectiv cel puțin 58 de morți, a anunțat primarul Parisului, Anne Hidalgo, informează AFP.

„În această seară, vom stinge Turnul Eiffel la miezul nopții, în semn de omagiu adus victimelor atacurilor comise la Marsilia și Las Vegas. Suntem uniți”, a anunțat primarul pe Twitter.

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este stins constant în semn de omagiu pentru victimele atentatelor.

Un american alb în vârstă de 64 de ani, Stephen Craig Paddock, a ucis cel puțin 58 de spectatori la un concert în aer liber duminica seară în Las Vegas. Poliția nu a anunțat motivul atacului, dar organizația Stat Islamic a revendicat această acțiune violentă.

La Marsilia, două tinere femei au fost ucise duminică în gara principală într-un atac cu cuțit comis de un bărbat care deținea un pașaport tunisian, strigând „Allah Akbar!”.

Atacul a fost de asemenea revendicat de gruparea Stat Islamic.

Turnul Eiffel, inaugurat la Expoziția universală din 1889, este vizitat în fiecare an de șase până la șapte milioane de persoane.

AGERPRES