Ludovic Orban se întâlnește la Strasbourg cu mai mulți oficiali europeni

Președintele PNL, Ludovic Orban, se află la Strasbourg, unde urmează să se întâlnească cu o serie de oficiali europeni, în contextul ultimelor evoluții politice interne, regionale și europene, informează un comunicat transmis, marți, AGERPRES.

„Scopul vizitei președintelui PNL, Ludovic Orban, privește susținerea intereselor României la nivelul structurilor europene, precum și consolidarea relațiilor și comunicării cu reprezentanții PPE”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni președintele PNL a avut o întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, responsabil pentru creștere economică, investiții și locuri de muncă, iar marți urmează să aibă o întrevedere cu comisarul european pentru economia digitală și societate, Mariya Gabriel.

De asemenea, președintele PNL se va întâlni în cursul după-amiezii cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și va participa la dezbaterea din Parlamentul European asupra situației din Republica Moldova.

Ludovic Orban va mai lua parte la ședința delegației de europarlamentari români din cadrul PPE, ulterior fiind programate discuții cu comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

În cursul serii, președintele PNL va avea o intervenție în plenul reuniunii grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, urmată de o dezbatere cu participarea tuturor europarlamentarilor PPE.

AGERPRES