Cercetatorii au descoperit o posibila modalitate de combatere a diabetul de tip 2 

Direcționarea receptorilor de vitamina D în celulele producătoare de insulină ar putea fi o modalitate eficientă de prevenire a diabetului de tip 2, arată un nou studiu.
Oamenii de știință au descoperit că tratarea șoarecilor cu Vitamina D și alți receptori ai acesteia a împiedicat procesul care este asociat apariției diabetului de tip 2.
Pentru realizarea studiului, cercetătorii au studiat celule beta de producere a insulinei. Ei au descoperit că toți acești compuși au dus la o creștere a expresiei receptorilor de vitamina D în celulele beta. Acestea, la rândul lor, au provocat creșterea expresiei genelor care codifică insulina, protejând celulele împotriva dediferențierii, procesul asociat apariției diabetului de tip 2.
„Investigația noastră a descoperit un compus care pare să prevină apariția și să întârzie progresia prediabetelui și a diabetului zaharat precoce”, afirmă coordonatorul studiului, Fang-Xu Jiang, de la Institul de Cercetare Medicală Harry Perkins, din Australia.
Studiul a fost publicat în revista Diabetes & Metabolism.
Diabetul de tip 2 este cel mai des întâlnită formă a bolii. Diabetul apare când pancreasul secretă cantități insuficiente de insulină sau când modul în care organismul utilizează insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigură necesarul energetic celular, prin utilizarea glucozei (zaharului) de către celule.

Cel mai des întâlniți factori care duc la apariția diabetului de tip 2 sunt obezitatea, hipertensiunea și un nivel ridicat de colesterol.

Sursa: SanatateaTV

Cercetatorii au descoperit o posibila modalitate de combatere a diabetul de tip 2