38174593 - different types of cheese on a black wooden table and on nature background. maasdam cheese, brie, parmesan cheese, gouda and blue cheese roquefort. organic healthy food rich in calcium and minerals.

Brânza, cu rol de antibiotic natural

Brânza este un superaliment. Afirmaţia a fost făcută în mod oficial de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Coreea de Sud. Brânzeturile elveţiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate potrivit oamenilor de ştiinţă, scrie Gustarte.

Potrivit studiului, sortimentele de brânză provenite din Elveţia au proprietăţi unice care le fac nu doar extrem de gustoase, ci şi potrivite pentru o dietă sănătoasă. În compoziţia ei intră o bacterie cu rol de antibiotic, care nu se mai poate găsi nicăieri în lume.

În urma cercetărilor, coreenii au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brânzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scădem nivelul inflamaţiilor.

Această bacterie cu rol de antibiotic  se găseşte în emmentaler şi este responsabilă şi cu gustul deosebit pe care acesta îl are. Potrivit unui studiu publicat în Culture Magazin cu cât găurile din brânză sunt mai mari cu atât mirosul este mai puternic şi deci concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic.MEDIAFAX