Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor

Unul din doi români care se confruntă cu dureri de spate nu merge la doctor din cauza lipsei de timp, iar unul din patru susține că nu are bani pentru a se trata, arată un sondaj online realizat în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018, de o clinică privată specializată în tratamentul durerilor de spate. La sondaj au participat 523 de persoane care, anul trecut, au avut probleme la coloana vertebrală, arată un comunicat de presă primit la adresa redacției SănătateaTV.ro.
Chiar dacă nu au scăpat de dureri sau acestea au revenit, 56% dintre pacienți au declarat că nu s-au mai prezentat la doctor pentru consult sau tratament.
51% dintre respondenți au recunoscut că nu au mai revenit la întreținerile lunare sau la cele bianuale, nici măcar prin Casa de Asigurări de Sănătate, din lipsă de timp, iar 26% au spus că nu au avut bani pentru tratament.
În opinia celor care au participat la sondaj, factorii care au contribuit la reapariția durerilor au fost timpul îndelungat petrecut la birou, căratul unor greutăți, statul în picioare, o mișcare greșită sau un traumatism.

Întrebați când au făcut ultimul tratament pentru durerile de spate, 65% dintre respondenți au spus că au făcut terapie în urmă cu 6 luni sau mai mult, în timp ce 21% dintre pacienți au fost la doctor în urmă cu doar o lună, iar 14%, în urmă cu 3 luni, se mai arată în comunicat.

Sursa: SanatateaTV