Noi date despre summitul Donald Trump-Kim Jong Un

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un se vor întâlni la Singapore pe 12 iunie, la ora locală 9.00 (ora României, 4.00), a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, care a precizat că s-au înregistrat progrese semnificative privind organizarea summitului.

Sanders a mai adăugat că o echipă avansată se ocupă de finalizarea pregătirilor logistice la Singapore.

De asemenea, o delegaţie americană condusă de ambasadorul Sung Kim a purtat negocieri diplomatice „foarte pozitive” cu oficiali nord-coreeni în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat reprezentanta Casei Albe, potrivit agenţiei Yonhap.

În ceea ce priveşte sancţiunile ce vizează regimul de la Phenian, Sanders a declarat: „Sunt foarte puternice, şi nu vom anula acele sancţiuni decât în cazul denuclearizării Coreei de Nord”.

Oficiali americani depun eforturi alături de colegii nord-coreeni pentru organizarea întrevederii între preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul regimului autoritarist de la Phenian. După ce a fost anulat şi apoi reactivat de către Donald Trump, summitul istoric ar urma să aibă loc pe 12 iunie, în Singapore.