Franţa: Circulaţia trenurilor în gara pariziană Montparnasse rămâne puternic perturbată, după un incendiu de săptămâna trecută

Circulaţia trenurilor rămâne luni puternic perturbată în gara pariziană Montparnasse, unde doar un tren din două mai circulă, la trei zile după un incendiu la un post electric ce alimentează gara, relatează AFP.

Potrivit SNCF, ”115 trenuri principale vor fi anulate luni, respectiv 50 % din traficul prevăzut iniţial” în gara Montparnasse, care deserveşte vestul şi sud-vestul Franţei.

La rândul său, RTE (filiala grupului EDF), care gestionează reţeaua de înaltă tensiune, a anunţat că alimentarea electrică a gării va fi restabilită ”marţi la sfârşitul zilei cel târziu”.

În timp ce plecarea TGV-urilor către Bretania şi Pays de la Loire (vest) rămâne în Montparnasse, legăturile Paris-Sud-Paris sunt redirecţionate către gara Austerlitz.

Începând de vineri, SNCF a trebuit să facă faţă consecinţelor unui incendiu la un post de înaltă tensiune al RTE care împiedică o alimentare normală a trenurilor şi paralizează centrul de mentenanţă a TGV-urilor.

Incidentul de vineri a dezorganizat circulaţia trenurilor în plin sezon de plecări-sosiri în cea de-a doua mare gară a Franţei pentru circulaţia TGV-urilor. Doar un tren din două a mai putut circula duminică în gara Montparnasse şi două trenuri din trei sâmbătă.

Anularea a numeroase trenuri a antrenat supraaglomerarea celor care continuă să circule.AGERPRES