Mircea Geoană: John McCain, un titan al politicii americane şi un prieten loial al României

Fostul ministru al afacerilor externe Mircea Geoană afirmă că moartea senatorului american John McCain, „un titan al politicii americane”, reprezintă o pierdere uriaşă pentru lumea democratică.

„Un titan al politicii americane, un erou, o voce neobosită în favoarea alianţelor bazate pe valori şi un prieten loial al României s-a stins după o boală agresivă şi necruţătoare. John McCain lasă un gol imens în Senatul american şi în comunitatea internaţională. Am avut privilegiul să-l cunosc, să-l admir şi să-i fiu gazdă în România. E o zi tristă pentru noi toţi”, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

El a postat de asemenea o înregistrare cu discursul rostit de senatorul american anul trecut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, discurs pe care l-a calificat ca fiind „un adevărat testament politic”.

Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un an, a anunţat biroul său, preluat de agenţiile internaţionale de presă. AGERPRES