Pakistan: Arif Alvi, un apropiat al premierului Imran Khan, a fost ales preşedinte al ţării

Arif Alvi, un apropiat al noului premier Imran Khan, a fost ales marţi preşedinte al Pakistanului pentru următorii cinci ani, relatează dpa.

Conform rezultatelor neoficiale, Alvi şi-a asigurat 353 de voturi din totalul de 706, cu ajutorul partidului Pakistan Tehreek-e-Insaaf (PTI) al lui Khan, şi va deveni cel de-al 13-lea preşedinte al singurei ţări musulmane dotate cu arma atomică.

El îl va înlocui în funcţie pe Mamnoon Hussain – un aliat al fostului prim-ministru Nawaz Sharif -, al cărui mandat se va încheia pe 8 septembrie.

Preşedintele Pakistanului, funcţie în mare parte ceremonială, este ales prin vot secret de un colegiu electoral format din membrii Senatului, ai Adunării Naţionale şi ai celor patru adunări provinciale.

Arif Alvi, dentist de profesie, născut la Karachi şi unul din membrii fondatori ai PTI, are o carieră politică întinsă pe cinci decenii.

‘Este o enormă responsabilitate. Voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a lucra pentru un Pakistan mai bun’, a declarat el pentru presă imediat după alegerea în funcţie.

‘Sunt preşedinte al Pakistanului şi nu al unui singur partid’, a adăugat el în faţa Adunării Naţionale.AGERPRES