Papa Francisc a dăruit mii de crucifixe credincioşilor prezenţi la rugăciunea din piaţa Sf. Petru

Papa Francisc a dăruit duminică mii de crucifixe, ”simbolul iubirii lui Dumnezeu”, credincioşilor veniţi să asculte rugăciunea ”Angelus” în piaţa Sfântul Petru din Vatican, potrivit AFP.

„Astăzi, la două zile după sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci” de la 14 septembrie „m-am gândit să vă ofer vouă, celor care sunteţi aici în piaţă, un crucifix”, a declarat suveranul pontif după terminarea rugăciunii.

„Crucifixul este simbolul iubirii lui Dumnezeu care, prin Isus, şi-a dat viaţa pentru noi. Nu este un obiect decorativ, ci un simbol religios, pentru contemplare şi rugăciune”, a adăugat papa Francisc.

„Le mulţumesc surorilor, săracilor şi refugiaţilor care vor distribui acest dar mic, dar preţios”, a concluzionat suveranul pontif.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Vatican, 40.000 de crucifixe din metal argintat au fost pregătite pentru credincioşi, fiecare într-un plic în care se mai află un carton pe care este scris, în italiană, engleză şi spaniolă: „În crucea lui Hristos este toată iubirea lui Dumnezeu, este milostivirea Sa infinită”.

Această frază a fost rostită de papa Francisc în timpul ceremoniei Drumul Crucii, desfăşurată în iulie 2013 în Brazilia, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tinereţii.

Cu ocazia distribuirii crucifixelor, papa Francisc a dispus să se ofere voluntarilor care au luat parte la acţiune, „peste 300 de persoane”, potrivit Vaticanului, câte un sendviş şi o băutură răcoritoare. AGERPRES