Cele mai bune ceaiuri pentru un somn liniştit

 

Ceaiul este cea mai populară băutură din lume după apă. Ceaiul este consumat nu doar pentru plăcerea de a-l bea și pentru gust, ci și pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate, inclusiv pentru că favorizează un somn de calitate, în funcție de tip.

Unele ingrediente din ceaiurile pentru un somn eficient au un efect sedativ, cum ar fi mușețelul sau valeriana, în timp ce altele, cum ar fi lavanda, reduc stresul și anxietatea.

În timp ce multe dintre aceste ceaiuri au un efect ușor, dacă este cazul, efectul placebo de a ști că este un ceai care îți va produce somn poate fi suficient pentru a te face să adormi. Ca și în majoritatea cazurilor, reacția personală la ceai va depinde de problemele personale legate de somn și preferințele de gust și chiar de ceea ce mai mâncat sau ai făcut în acea zi.

Iată care sunt ceaiurile principale care te ajută să ai un somn odihnitor:

CEAIUL DE VALERIANĂ

Ceaiul de valeriană a fost folosit timp de secole ca un sedativ în lumea medicală. De asemenea, a fost folosit pentru a ajuta la reducerea stărilor de anxietate și pentru a induce calmul la persoanele stresate. Este acum folosit pentru a trata tulburările de somn, în special pentru persoanele care suferă de insomnie. Acest ceai reduce timpul necesar pentru a adormi, calmează și relaxează. Nu trebuie consumat timp îndelungat, fiind necesare pauze, deoarece poate duce la dependență în cantități mari.

Ceaiul de valeriană poate crește somnolența prin creșterea nivelului unui neurotransmițător numit GABA. Studiile mai mici sugerează că rădăcina de valeriană poate îmbunătăți calitatea somnului, te ajută să adormi mai repede, să dormi mai bine și să nu te trezești noaptea prea des.

CEAIUL DE MUȘEȚEL

Ceaiul de mușețel este o altă opțiune mai tradițională în ceea ce privește soluțiile naturale de îmbunătățire a somnului. În general, când ne gândim la ceaiuri relaxante sau calmante, mușețelul este cel care ne vine cel mai adesea în minte. Mușețelul are efecte pozitive asupra stărilor de anxietate și areefecte antidepresive. Ceaiul de mușețel acționează ca un tranchilizant ușor, relaxând nervii și mușchii.

Efectul său calmant poate fi atribuit unui antioxidant numit apigenin, care se găsește în abundență în ceai de mușețel. Apigenina se leagă de receptorii specifici din creier care pot scădea anxietatea și inițiază somnul.

CEAIUL DE LAVANDĂ

Lavanda este un alt ajutor de preț în inducerea somnului și este folosită pentru somn, relaxare și ameliorarea stresului. Ceaiului din levănțică nu numai că te ajută să adormi mai repede, dar și să ai pun somn mai liniștit. Efectele sunt date de antioxidanți, vitamine, nutrienți. În plus, poate fi vorba și de mirosul de lavandă care favorizează somnul.
Cercetările au arătat, de asemenea, că lavanda poate scădea anxietatea și poate îmbunătăți calitatea somnului la persoanele cu anxietate sau tulburări legate de anxietate.

CEAI DE ROINIȚĂ

Roinița reduce insomniile și te ajută să ai un somn mai bun. Poate interacționa cu receptorii GABA din creier, activarea cărora reduce stresul și ajută la inducerea somnului. În timp ce cele mai frecvent vândute formă sunt tip extract pentru a fi utilizate în aromoterapie, frunzele de roiniță sunt, de asemenea, uscate pentru a face ceai. Această plante cu aromă de citrice a fost utilizată pentru reducerea stresului și îmbunătățirea somnului încă din Evul Mediu.

CEAI DE FLOAREA PASIUNII

Ceaiul de floarea pasiunii este util pentru persoanele cu gânduri anxioase și obsesive, calmează atât mintea, cât și activitatea unor organe interne. Relaxează sistemul nervos, îmbunătățește calitatea somnului, acționând asupra receptorilor GABA, crescând nivelurile lor din creier, reducând astfel activitatea celulelor creierului și provocând un sentiment de bine.

CEAI DIN SCOARȚĂ DE MAGNOLIE

În mod tradițional, magnolia a fost folosită în medicina chineză pentru diferite simptome, inclusiv disconfort abdominal, congestie nazală și ameliorarea stresului. Ceaiul din scoarță de magnolie este folosit pentru reducerea stărilor de anxietate, pentru efectul sedativ și inducerea calmului.

Efectul său sedativ este atribuit compusului honokiol, care se găsește în abundență în tulpini, flori și coajă de plante de magnolie. Honokiol se spune că funcționează prin modificarea receptorilor GABA în creier, ceea ce poate crește somnolența.

CEAI ASHWAGANDHA

Ashwagandha este un tratament ayurvedic pentru problemele legate de somn. Este originar din India și a fost folosit de secole pentru a trata o serie de probleme, inclusiv insomnii. Cercetările moderne indică faptul că ashwagandha are o mulțime de utilizări terapeutice grație proprietăților sale revigorante și regeneratoare. În mod tradițional, rădăcina ashwagandha sau extractul din întreaga plantă a fost utilizat pentru a trata insomnia, pentur că frunzele de ashwagandha conțin trietilen glicol, un compus care induce somnul.