Prof. univ dr. Florin Ovidiu CĂLȚUN, de la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a obținut un grant Fulbright for Visiting Scholars în domeniul Educației pentru Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM Education), pentru anul academic 2018-2019,  la Universitatea Politehnică de Stat din San Luis Obispo, California, Statele Unite ale Americii.

În calitate de beneficiar al acestui grant își desfășoară activitatea la Centrul de excelență pentru educația STEM (CESAME Cal Poly), în perioada 4 septembrie 2018 – 15 februarie 2019.

Profesorul Florin Ovidiu CĂLȚUN va desfășura cercetări educaționale comparând modelele de promovarea activităților dedicate creșterii interesului tinerei generații pentru STEM European cu cel American. Aceste activități vor fi desfășurate în colaborare cu profesorii Chance Hoellwarth și Stamatis Vokos, bine-cunoscuți în California și Statele Unite pentru activități de promovare și susținere a activităților de educație pentru și cu ajutorul noilor tehnologii.

Programul Fulbright, înființat în anul 1946, funcționează în peste 155 de țări din întreaga lume și este cel mai prestigios program de schimburi științifice, culturale și educaționale desfășurat de Statele Unite ale Americii în România. Comisia Fulbright Româno – Americană administrează acest program din 1993 și acordă anual, prin concurs, burse cetățenilor români și americani.

Competiția pentru bursele anului academic 2019 – 2020 este deschisă și are ca termen limită data de 15 octombrie 2019. Mai multe informații sunt publicate la adresa: http://www.fulbright.ro/news/935-the-fulbright-senior-postdoctoral-program-2019-2020