Breaking News

CEC a înregistrat primii concurenți electorali pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

 Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi primii concurenți electorali în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite MOLDPRES.

Este vorba de concurenții electorali din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM), Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).

Din partea PDM au fost înregistrați 53 de candidați, PSRM – 54 de candidați, blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” – 54 și PCRM – 41 de candidați.

Tot astăzi, Comisia a înregistrat simbolul electoral al formațiunilor și blocului electoral.

Cele trei partide și blocul electoral „ACUM” au depus actele de înregistrare la mijlocul săptămânii trecute.

Desemnarea candidaților la funcția de deputat pentru circumscripția națională și fiecare circumscripție uninominală se încheie cu 30 de zile înainte de data alegerilor. Campania electorală pentru scrutinul parlamentar va începe la 25 ianuarie, cu o lună înainte de alegeri.

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid, cât şi în circumscripţii. La fel, în ziua alegerilor, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.