Britain's Prime Minister Theresa May arrives at a news conference after an extraordinary EU leaders summit to finalise and formalise the Brexit agreement in Brussels, Belgium November 25, 2018. REUTERS/Piroschka van de Wouw

Premierul Theresa May şi-a anulat participarea la Forumul de la Davos pentru a se consacra Brexitului

Premierul britanic Theresa May nu va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos, care se desfăşoară între 21 şi 25 februarie în Elveţia, pentru a se consacra Brexitului, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a guvernului de la Londra, relatează AFP şi dpa.

„Nu va merge la Davos. Se va concentra asupra problemelor de aici”, a declarat oficialul britanic pentru jurnalişti, în timp ce premierul May este angajat în discuţii pentru a încerca să scoată din impas dosarul privind Brexitul.

Alţi oficiali ai guvernului de la Londra vor reprezenta Marea Britanie la Davos, a mai spus ea.

Theresa May a început joi o serie de întâlniri cu membri ai partidelor parlamentare în încercarea de a găsi o cale de ieşire din impasul asupra modului în care Marea Britanie ar trebui să părăsească UE, după ce acordul la care ea a ajuns cu Uniunea Europeană a fost respins masiv de Parlament marţi seara.

Deşi şefa guvernului britanic a respins în mod repetat organizarea unui al doilea referendum privind ieşirea ţării din UE, o campanie în favoarea unui nou vot a obţinut sprijinul mai multor parlamentari, notează Reuters. AGERPRES