SUA: Trump sugerează din nou anchetarea emisiunii Saturday Night Live de pe NBC

Preşedintele american Donald Trump are o nouă urgenţă: liderul de la Casa Albă a cerut – din nou – anchetarea show-ului televizat Saturday Night Live (SNL) difuzat de NBC pentru că a fost luat peste picior, relatează dpa.

„N-am găsit nimic de râs în show-ul obosit SNL de pe Fake News NBC!” – a asigurat Trump duminică pe Twitter. „Întrebarea este cum îşi continuă Reţelele aceste atacuri antirepublicane nesancţionate? Şi multe alte emisiuni? Foarte necinstit şi trebuie făcute cercetări. Acesta este adevăratul Complot!” – a scris Trump.

Sâmbătă, Alec Baldwin, care îl parodiază de ani la rând pe actualul preşedinte în emisiunea săptămânală de pe NBC, a ironizat prestaţia lui Trump de la o conferinţă de presă din ajun în cursul căreia a declarat, între altele, că ridicarea unui zid la graniţa de sud a SUA este o „urgenţă”, în pofida statisticilor propriei administraţii care par să-l contrazică.

Actorul a reacţionat cu calm la mesajul lui Trump, replicându-i tot pe Twitter: „Trump schelălăie, caravana trece”.

Nu este prima dată când Donald Trump sugerează „cercetarea” SNL, care i-a parodiat de altfel pe toţi preşedinţii SUA începând cu primul său sezon, în 1975. După ce un episod al emisiunii difuzat de Crăciun şi intitulat „It’s a Wonderful Life” (Viaţa e minunată”) a propus o lume în care Trump nu a fost ales preşedinte, actualul lider de la Casa Albă a pus sub semnul întrebării legalitatea reflectării sale „necinstite” în media, folosind şi atunci termenul de „complot” – în contextul în care campania prezidenţială a lui Trump face obiectul unei anchete federale privind un posibil complot ce a implicat şi agenţi străini cu scopul câştigării alegerilor.

„Atitudinea permanent părtinitoare a unor reţele ca NBC & tonomatele democrate ca SNL este un Adevărat scandal. Mediatizare necinstită şi reclamă pentru democraţi. Ar trebui încercat la tribunal, nu poate fi legal? Doar defăimare şi denigrare! Complot?” – a transmis atunci Trump.

Prietenii lui Trump de la Fox News au încercat, în 2007, să contracareze succesul SNL cu o emisiune intitulată „The 1/2 Hour News Hour” („Ora de ştiri de o jumătate de oră”), care nu a rezistat însă decât patru luni din lipsă de audienţă, aminteşte dpa.

„Media corupte sunt duşmanul poporului” – a reiterat duminică Trump în mesajul său pe Twitter, cu majuscule şi semnul exclamării. AGERPRES