Olguţa Vasilescu: PSD va decide săptămâna viitoare dacă va intra sau nu la guvernare

Play

PSD va decide într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional de săptămâna viitoare dacă va intra sau nu la guvernare în cazul în care Guvernul Orban va fi demis prin moţiune de cenzură, a declarat, luni, deputatul Olguţa Vasilescu.

„Am solicitat departamentelor noastre să reactualizeze programul de guvernare. Orice partid politic trebuie să aibă ca şi prioritate guvernarea ţării, inclusiv pentru PSD este o astfel de prioritate, pe care ne-o asumăm. (…) În ceea ce priveşte decizia pe care PSD o va lua vizavi de intrarea sau nu la guvernare, ea va fi tranşată într-un CExN de săptămâna viitoare. Dar ştim cu toţii: Klaus Iohannis s-a exprimat foarte clar că nu îşi doreşte ca PSD să intre la guvernare dacă acest Guvern va cădea. Noi ne pregătim pentru alegeri”, a spus Olguţa Vasilescu la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ea a adăugat că este necesară actualizarea programului de guvernare al partidului în raport cu ultimele măsuri luate de Guvernul Orban, despre care afirmă că „a reuşit să anuleze, în doar 3 luni, toate progresele economice făcute de România în ultimii ani”.

„De la 2,97% deficit, Guvernul Orban a ajuns la 4%; de la 35% datorie publică, se prognozează o datorie de 39%; de la aproape 5% creştere economică, se îndreaptă spre o creştere economică de doar 2%, potrivit analiştilor economici; de la 3,4% inflaţia în luna noiembrie, au ajuns la 4,2%; iar cursul leu-euro a cunoscut un nivel fără precedent, istoric”, a menţionat aceasta. AGERPRES