COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 50 cazuri noi

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 273 de probe, dintre care au fost confirmate 50 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 1 712 cazuri. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința de luni a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat doar două cazuri de import din Polonia și Spania și 48 cazuri cu transmitere locală. Cele mai multe au fost confirmate la Chișinău, Glodeni, Fălești și în stânga Nistrului. În 26 de raioane astăzi nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19.

Prezent la ședință, premierul Ion Chicu a menționat că de mâine de la ora 8.00 în orașul Glodeni va fi instituit regim de carantină. Astfel, numărul localităților în carantină se va ridica la 5.

Șeful cabinetului de miniștri a specificat că autoritățile au decis astăzi extinderea perioadei de vacanță forțată a bugetarilor până la data de 24 aprilie. Iar ziua liberă de 27 aprilie va fi transferată pentru data de 8 iunie. El a îndemnat cetățenii să respecte recomandările autorităților și să evite ieșirile din casă fără necesitate.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.