Expoziţia „Fine Art Vision 20 / 20”, la Galeria Romană

Expoziţia „Fine Art Vision 20 / 20”, care prezintă printuri ale unor lucrări de artă realizate de cinci artişti plastici contemporani, va putea fi vizitată, începând de luni şi până pe 24 octombrie, la Galeria Romană.

„Pentru noi, ca studio specializat în imprimare artistică, este o dovadă a cât de înaltă poate fi calitatea printurilor. Vorbim de printuri Giclee, vorbim de printuri cu valoare arhivabilă imprimate pe hârtie sau pe canvas suport sută la sută bumbac, cu 12 pigmenţi. Expoziţia oferă publicului o imagine a cum poate arăta un print de calitate, pe care îl găsim azi în muzee. Artiştii noştri fac ediţii limitate. Ei păstrează originalul pentru un colecţionar de artă, iar ediţiile limitate de reproduceri sunt destinate publicului larg, care apreciază emoţiile, dar nu au suma necesară pentru a investi. Uneori, originalul nici nu este valabil. Reproducerile digitale de la Muzeul Brukenthal din Sibiu sunt făcute de studioul nostru, iar originalul nu este valabil pentru achiziţionare aflându-se în patrimoniul instituţiei muzeale”, a declarat luni pentru AGERPRES Flavia Pârvu, director fondator al studioului Fine Art Imaging, organizatorul expoziţiei.

Expoziţia prezintă publicului lucrări de artă originală (picturi şi fotografii), realizate printr-un concept original, tehnica Giclee fine art print – reproducere digitală după opere de artă pe suport imprimat cu jet de cerneală, folosită de artişti şi galerii pentru reproducerile de înaltă calitate.

Pe simeze vor prezenta lucrări cinci artişti români contemporani, clienţi ai studioului Fine Art Imaging, fiecare cu stilul său propriu: – Jeanina Raht – „The Greatness of Yantras”, Daciana Tarasi – „Vibraţie, Lemn şi Culoare”, Lavinia Falcan – „Culoarea emoţiilor”, Ştefan Surugiu – „Naked Soul” şi Şerban Bonciocat – „Detalii Ritmice”.

În premieră la Bucureşti, vor fi expuse faţă în faţă lucrarea originală şi reproducerea digitală Giclee.

Vernisajul expoziţiei este programat marţi, de la ora 18,30, urmând ca, în serile următoare, fiecare dintre cei cinci artişti să beneficieze de un eveniment de deschidere propriu.

Organizată de studioul Fine Art Imaging, specializat în imprimare artistică şi reproducere digitală la calitate muzeală, cu nouă ani de experienţă în Praga (2011), Montreal (2014 – 2016) şi Bucureşti (începând cu toamna anului 2016), expoziţia „Fine Art Vision 20 / 20” va putea fi vizitată conform orarului galeriei, de luni până vineri, în intervalul 10,00 – 18,00, şi sâmbătă, între 10,00 – 15,00.

Proiectul face parte din programul de susţinere a galeriilor de artă din Bucureşti, iniţiat de Primăria Capitalei prin Direcţia Generală de Arhitectură, Peisagistică şi Monumente de For Public şi Centrul Cultural Expo Arte. AGERPRES