Breaking News

GUVERNUL TAIE TOT

Nu sunt bani! Aceasta este formula de ieșire din orice fel de criză, de la criza de ulcer la criza de neuroni. Guvernații cred că acest „Sesam deschide-te” le poate rezolva orice blocaj, orice lipsă de inspirație, orice prostie gestionată în regim propriu. Ieșirea cea mai la îndemână este luarea banilor de la populație. Cât mai mulți bani care să le asigure o guvernare liniștită. Vorbim despre „veriga salbă” a populației, numindu-i astfel pe pensionari, ciuca bătăilor politice, centura de siguranţă a oricărei guvernări memorată de istorie ca fiind iresponsabilă. Să nu uităm că Emil Boc din timpul președinției lui Traian Băsescu a fost salvat doar de performanțele sale de primar la Cluj, în timp ce Traian Băsescu s-a descalificat total în percepția populației sacrificate iresponsabil, doar pentru niște interese obscure și în marea lor parte oneroase. Astăzi, Florin Cîțu și Ludovic Orban, dirijați din umbră de președintele Klaus Werner Iohannis, merg în aceeași direcție, găsind salvarea tot în buzunarele pensionarilor, chiar dacă, în marea lor parte, sunt rupte – cârpite și din nou rupte de frecvența răscolirii lor cu mâinile din ce în ce mai imobile de ger sau ne putința de a mai căuta un ban salvator.
Sadismul guvernaților actuali merge și mai departe, atâta timp cât Florin Cîțu, din spatele măștii sale de om declarat a fi împotriva celor care trăiesc rușinos de mult și care îi încurcă lui mega proiectele datorate multinaționalelor, începe să dea peste margini, să verse ploile în mijlocul cărora se vede obligat să dea din mâini, sugerând traversarea oceanului, a Sălașului Negru în adâncimile căruia s-a rătăcit.
Nu ne putem salva decât ”prin noi înșine” – încearcă astfel liberalii să-și imagineze o punte de legătură între vechii și actualii politicieni, datori doar celor pe care tot ei îi condamnă la supraviețuire.
De când ne știm ca popor am îndeplinit două misiuni fundamentale: Am trădat tot ceea ce se putea trăda și am murit pentru o cauză ce s-a dovedit a fi lipsită de sens!
Aruncarea în aer a firavului echilibru dintre adevăr și minciună ne pune în situația de a nu mai ști de partea cui suntem, cine pe cine slujește, cine pe cine sapă, astfel încât să reușim amestecarea lucrurilor până la rătăcirea lor.
Se minte cu atâta nonșalanță încât suntem părtași, cu sau fără voia noastră, la cele mai odioase crime, fără ca cineva să aibă șansa unei priviri în ochii celui care ucide, a celui care trece peste noi asemenea flăcărilor din spitalele României.
Morții de la „Matei Balș” de la cinci au ajuns la 16, cu perspectiva unei creșteri necontrolate care să ne aducă din ce în ce mai mult aminte de un eventual scenariu ”Colectiv II”, în ceea ce privește creșterea explozivă a victimelor.
Aceeași coaliție de guvernare trebuie să-și asume prăpădul care pârjolește astăzi țara, în interiorul ei, dar și în exteriorul unei populații supusă pedepsei cu fierul înroșit.
Florin Cîți a năvălit asupra cetățeanului cu o violență greu de imaginat, ”schimbând foia”, „dându-și arama pe față”, reușind astfel să-și lumineze chipul hidos al adevăratelor intenții de a îngenunchia pe cel care a crezut fără minte în promisiunile unui partid care „a mințit poporul cu televizorul”. Liberalii nici nu-și dau seama că se află pe un drum pe care a mai mers un partid politic, tot în urma unei coaliții, ce s-a dovedit a fi la marginea prăpastiei, acel CDR din care țărăniștii nu s-au mai putut salva în anul 2000, făcându-se una cu pământul, urmând îndeaproape tânguirea: „Fie-i țărâna ușoară”!
”Vă mulțumim pentru vot / semnează Guvernul Taie Tot”! – acesta este viitorul slogan electoral al actualei coaliții politice aflată la guvernare.
Marele Grigore Vieru a scris peste timp o povață adresată parcă lui Florin Cîțu și celor care au spiritual lui, străini de carte și de ceea ce ar putea să-i scoată din noaptea minții: „Chiar vântul răsfoiește uneori cartea, boule!”
ADI CRISTI