Fostul poliţist Derek Chauvin efuză să depună mărturie la procesul în care este judecat pentru moartea afro-americanului George Floyd

Fostul poliţist Derek Chauvin a declarat joi că refuză să depună mărturie la procesul în care este judecat pentru moartea afro-americanului George Floyd la Minneapolis anul trecut, relatează AFP.

‘Invoc astăzi dreptul meu la amendamentul al 5-lea’ din Constituţie, a spus Chauvin, făcând referire la dreptul oricărui inculpat din SUA de a nu depune mărturie susceptibilă să-l incrimineze.

Derek Chauvin, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că l-a omorât pe George Floyd la 25 mai 2020, ţinându-i un genunchi pe gât timp de peste 9 minute.

Moartea lui Floyd a redeschis rănile rasiale în Statele Unite şi a declanşat o mişcare mai largă de apeluri la o reformă a poliţiei.

La proces, Derek Chauvin pledează nevinovat, iar avocatul său susţine că George Floyd, suspectat că ar fi încercat să plătească cu o bancnotă falsă de 20 de dolari, a murit din cauza unei supradoze combinate cu probleme cardiace, în timp ce poliţiştii încercau să-l imobilizeze.

Procesul se află în a treia săptămână, iar apărarea urmează să încheie joi audierea martorilor săi.

Juriul ar trebui să se retragă pentru deliberări după ce luni a ascultat rechizitoriul şi pledoariile.

Verdictul juraţilor în acest proces ieşit din comun nu este aşteptat mai devreme de sfârşitul lunii.AGERPRES