Afganistan: Cel puţin 14 răniţi şi locuinţe distruse în urma unui cutremur

Un cutremur a zguduit mai multe zone din Afganistan luni după-amiază, provocând rănirea a cel puţin 14 persoane şi avarierea a zeci de locuinţe, au anunţat autorităţile marţi, informează agenţia Xinhua.

Seismul, cu magnitudinea 5,1, s-a produs la ora locală 16:30 şi a fost resimţit cu precădere în districtele Gayan şi Barmal din provincia estică Paktika, afectate recent de un alt cutremur. 12 persoane au fost rănite, după cum a declarat directorul provincial pentru informaţii şi cultură, Bilal Hazifa.

De asemenea, în urma cutremurului, două persoane au fost rănite în districtul Spera din provincia vecină Khost, unde 18 locuinţe au fost distruse, a precizat pentru Xinhua un responsabil local, Kalim Gul.

Potrivit localnicilor, circa 30 de seisme au fost resimţite în districtul Gayan începând de luni.

Agenţia afgană de presă Bakhtar a relatat, de asemenea, despre producerea unor cutremure frecvente în Gayan, însoţite de zgomote puternice.

Un alt seism a fost resimţit luni noaptea în Kabul şi în împrejurimi, potrivit locuitorilor capitalei.

În luna iunie, un cutremur cu magnitudinea 5,9, resimţit în districtele Gayan şi Barmal, a provocat moartea a cel puţin o mie de persoane şi rănirea altor circa 1.500. AGERPRES