Ciolacu: România şi Republica Coreea s-au susţinut reciproc în cele mai dificile moment

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirmă că România şi Republica Coreea s-au susţinut reciproc în cele mai dificile momente, inclusiv în perioada crizei sanitare, iar acesta este „adevăratul test” al parteneriatului dintre cele două ţări.

Ciolacu a avut, miercuri, o întrevedere cu prim-ministrul Coreei de Sud, Han Duk-soo.

„Am subliniat că relaţiile noastre excelente se bazează pe o fundaţie solidă şi pe poziţia clară a ţărilor noastre în ceea ce priveşte valorile democratice şi o complementaritate reală în domeniul economic. Tocmai de aceea este necesar să oferim un nou impuls pentru atingerea obiectivelor parteneriatului nostru strategic, care rămâne până astăzi singurul pe care România îl are cu o ţară asiatică. Şi aici mă gândesc la o valorificare mai ridicată a potenţialului economic, prin facilitarea unor investiţii de tip greenfield, dar şi în domeniul tehnologiilor digitale sau prin întărirea legăturilor dintre IMM-urile din ţările noastre”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află, de luni până miercuri, în Japonia, unde au participat la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe. AGERPRES