Iașul va avea un nou campus educațional!

Proiectul „Construire Infrastructură pentru Învăţământ Dual – AGRITECH” inițiat de Universitatea pentru Ştiinţele Vieţii (USV) „Ion lonescu de la Brad” și la care Primăria Municipiului laşi este partener va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Proiectul va presupune construcția în zona Ezăreni, pe un teren pus la dispoziție de Universitatea de Științele Vieții, a unui complex integrat pentru îmbinarea activităților teoretice cu cele practice. Este vorba de un campus cu toate serviciile sociale și educaționale necesare: cantină, două cămine de cazare, sală de sport, opt laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație, pentru a se putea desfășura practica la diverse niveluri, după cum dorește fiecare partener din AGRITECH.
Proiectul presupune și acordarea de burse şi alte forme de sprijin pentru elevii şi studenţii care au posibilități financiare reduse.
Consorţiul AGRITECH este format din următorii 16 membri din Regiunea Nord – Est: lider de parteneriat – Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion lonescu de la Brad” din laşi, Primăria Municipiului laşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din laşi, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” laşi, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, S.C. Interagroaliment S.R.L., S.C. Agritehnica Service S.R.L., S.C. Dicor Land S.R.L., S.C. Ram S.R.L., Municipiul Fălticeni, Oraşul Târgu Neamţ și Comuna Miroslava.
Bugetul total al proiectului este de 125.580.478,98 lei.