Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a înregistrat, după ultima zi a sesiunii de admitere din iulie, un număr de 16.177 de dosare depuse și validate, cu 97 mai multe decât în 2022. 13.457 de dosare au fost depuse la studii de licență și 2.720 la studii de master.

La admiterea pentru studii de licență, specializarea Psihologie, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a înregistrat cea mai mare concurență – 7,18 candidați pe un loc bugetat. În clasamentul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează specializările Informatică economică (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor) – 6,60 candidați pe un loc bugetat, Comunicare și relații publice (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 6,12 candidați pe un loc bugetat, Relații internaționale și studii europene (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,49 candidați pe un loc bugetat și Resurse umane (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 5,02  candidați pe un loc bugetat.

Primul loc în top-ul facultăților cu cea mai mare concurență îl ocupă Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – 4,87 candidați pe un loc bugetat, urmată de Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice – 4,21 candidați pe un loc bugetat, Facultatea de Matematică – 3,15 candidați pe un loc bugetat, Facultatea de Drept – 2,93 candidați pe un loc bugetat și Facultatea de Educație Fizică și Sport – 2,69 candidați pe un loc bugetat.

Cele mai căutate programe de master au fost Kinetoterapia în traumatologia sportivă (Facultatea de Educație Fizică și Sport) – 2,83 candidați pe un loc bugetat, Securitate comunitară și controlul violenței (Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice) – 2,75 candidați pe un loc bugetat și Ingineria sistemelor software/Software engineering (Facultatea de Informatică) – 2,69 candidați pe un loc bugetat.

Procesul de validare a dosarelor depuse continuă până luni, 17 iulie, când situația înscrierilor va fi finală.

În perioada admiterii UAIC a pus la dispoziția candidaților un call center, care urmărește oferirea de informații privind oferta educațională și de asistență privind procedura de înscriere și confirmare a locului. Call center-ul și-a început activitatea pe 5 iulie și va funcționa până pe 28 iulie. În perioada 5-15 iulie, operatorii au preluat 2.677 de apeluri.

Rezultatele se afișează în perioada 17-22 iulie, candidații având la dispoziție 24 de ore pentru depunerea contestații din momentul afișării listelor.

Informații complete despre finalizarea procesului de admitere se pot consulta pe site-ul admitere.uaic.ro.