Cea de-a VI-a ediție Festivalului Internațional de Muzică Bizantină

Timp de cinci zile, în perioada 20 – 24 septembrie, capitala cântului bizantin se află în orașul nostru, unde unii dintre cei mai renumiți interpreți ai artei muzicale bizantine susțin concerte de înaltă ținută, participă la dezbateri pe teme muzicale și duhovnicești și iau parte la diferite momente liturgice.
Cea de-a VI-a ediție Festivalului Internațional de Muzică Bizantină de la Iași, susținută financiar și de municipalitate, este cel mai mare festival de acest fel din România. Evenimentul promovează tradițiile originale ale cântului bizantin, dar și-a propus și să educe publicul despre legătura care există între muzica bisericească și muzica bizantină de factură laică. De-a lungul a sute de ani, Moldova a întreținut spiritul Bizanțului, inima de odinioară a Ortodoxiei, iar Iașul a devenit unul dintre cele mai mari centre cultural-muzicale de tradiție bizantină.
Participând la acest festival puteți asculta interpreți specializați ai acestui gen muzical din Grecia, Liban, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România!
Aflați mai multe despre festival: www.ibmf.ro/ro