Hollande: Musulmanii sunt ”primele victime ale fanatismului, fundamentalismului și intoleranței”

Musulmanii din lumea întreagă sunt ”primele victime ale fanatismului, fundamentalismului și intoleranței”, a subliniat joi președintele Franței, Francois Hollande, potrivit AFP.

‘Islamismul radical se alimentează din toate contradicțiile, toate influențele, toate mizeriile, inegalitățile și conflictele nerezolvate de prea mult timp, iar musulmanii sunt primele victime ale fanatismului, fundamentalismului și intoleranței”, a afirmat șeful statului francez, într-un discurs susținut la Institutul lumii arabe din Paris.

În acest discurs rostit în deschiderea forumului internațional ‘Reinventarea lumii arabe’, președintele francez a subliniat că este important să nu se facă o asociere între musulmani și cei care au comis atacurile de săptămâna trecută în Franța, soldate cu 17 de victime, potrivit EFE.

‘Trebuie să ne amintim că Islamul este compatibil cu democrația, trebuie să respingem amalgamul și confuzia. Francezii de confesiune islamică au drepturi și obligații egale la fel ca ceilalți cetățeni’, a adăugat el.