Gorj: 21 de persoane reținute după perchezițiile de joi; sunt acuzate de furt de cărbune și tăinuire

Un număr de 21 de persoane au fost reținute de polițiști în urma perchezițiilor de joi dimineața pentru destructurarea unei grupări specializate în sustragerea de cărbune, acestea fiind acuzate de furt de cărbune și tăinuire, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

Potrivit sursei citate, la data de 3 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, în baza autorizațiilor de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Târgu-Jiu, polițiștii din cadrul IPJ Gorj în colaborare cu SRI Gorj și DIPI — SIPI Gorj și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,”Frații Buzești” Craiova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au efectuat percheziții la 27 de locații din orașul Rovinari și comunele Fărcășești, Plopșoru, Cîlnic și Aninoasa, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în sustrageri de cărbune de pe benzile transportoare ale unei societăți comerciale de exploatare cărbune. De asemenea, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, suspecții fiind conduși la sediul IPJ Gorj pentru audieri și continuarea cercetărilor.

„Cu ocazia activităților desfășurate au fost identificate și indisponibilizate 7 autoutilitare, suma de 8.530 de lei și cantitatea de 64 de tone de cărbune, bunuri susceptibile de a proveni din comiterea de infracțiuni și la săvârșirea acestora. În urma probatoriului administrat s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore a 21 de bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de furt și tăinuire”, a spus Miruna Prejbeanu.

În cursul zilei de vineri suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propuneri de arestare preventivă.

În același dosar, opt inculpați cercetați pentru luare de mită în formă continuată, dintre care patru având calitatea de agenți de poliție, au fost reținuți în urma perchezițiilor lucrătorilor Direcției Generale Anticorupție (DGA) de joi dimineața pentru destructurarea unei grupări specializate în furt de cărbune.