Adi Cristi
Adi Cristi

ACUM ȘI NU MÂINE

Adi Cristi

Adi Cristi

A mai trecut o nouă  moțiune de cenzură, cu același rezultat cu care ne-am obișnuit în trei ani și jumătate de guvernare USL (în diferitele ei forme de exprimare, de la PSD-PNL-PC la PSD-ALDE).

Rezultatul invocat a trimis din nou în ridicol zbaterea pedeliștilor, liberalizați prin trădarea de manual a lui Crin Antonescu, altoit la acea vreme cu Klaus Iohannis.

De această dată, PNL, astfel mutilat, a chemat în susținerea moțiunii de cenzură așa zisul popor, reușit a fi articulat, în cele din urmă, din vreo câteva mii de nevinovați, aduși cu autocarele la București, printre care au fost zăriți, și intervievați, mai mulți adolescenți de 15,16,17 ani, ”învoiți” de la școală, a căror misiune a fost cât se poate de explicită: ”să-l dea jos pe Ponta”. Pentru că mulțimea lăsată în ploaie cu gura căscată, în așteptarea cuvântărilor de îmbărbătare (ce ar fi trebuit să fie susținute de Alina Gorghiu și de Vasile Blaga) nu a reușit decât să schiaune câteva lozinci îmbibate cu ploaie, pentru ca mass media să nu facă vizibilă această parodie, similară cu ceea ce avea să se întâmple în plenul Parlamentului României, au sărit în sprijinul mulțimii murate câțiva parlamentari liberali, dintre care s-au detașat Anca Boagiu, Cezar Preda și Andreea Paul, ultima revenindu-și parcă din pumnii aceluiași electorat, care ”a dat cu ea de pământ”, când aceasta încerca să explice cât de bine e să trăiești cu veniturile amputate, dintr-o singură lovitură de teslă,  de către Traian Băsescu. Dacă pretinsul miting de susținere a alungării lui Victor Ponta din fruntea guvernului a eșuat, în ritmul apei de ploaie înghițită de canalizarea orașului, tot aceeași soartă a avut-o și moțiunea de cenzură supusă votului în plenul Parlamentului.

Cum era de așteptat, prestațiile Alinei Gorghiu și a lui Vasile Blaga au frizat lamentabilul. Mai mult, și această armă perfect legală a opoziției parlamentare a fost demontată piesă cu piesă, șurub cu șurub, ajungându-se la ridicolul care a stat la baza acestei noi încercări eșuate, dorința viscerală de a scăpa de Victor Ponta, politicanul care a reușit să-i dea bătaie de cap lui Klaus Iohannis, dar și marilor trădări ale liberilor, cei care au ales calea greșită a unei alianțe cu PDL, partidul care l-a creat pe Traian Băsescu după chipul și asemănarea Satanei.

Alina Gorghiu când a văzut o nouă moțiune de cenzură dusă pe apa sâmbetei, chiar dacă era doar într-o ploioasă zi de marți, a decis să-și decline supărarea în termeni care pur și simplu te poate lăsa, pentru totdeauna, cu gura căscată:

”Am luat decizia să refuzăm să ne așezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greșit până când vor renunța la soluția compromițătoare pentru România — anume Victor Ponta prim-ministru. (…) Vom refuza să ne așezăm la masă cu un partid sau cu o coaliție care nu dă semne că a înțeles pericolul de a-l ține pe Victor Ponta în continuare la Palatul Victoria”.

Cu alte cuvinte, Alina Gorghiu nu se va mai așeza la masa la care, oricum, nu v-a fi invitată, căci numai un om bolnav cu capul ar face-o. Cine să aibă nevoie de Alina Gorghiu sau de Vasile Blaga? Cine ar fi chiar atât de ”neinspirat”, pentru ca să nu spun nebun, să-și dorească să aibă la aceeași masă oameni în care neuronii joacă rolul ”păsării rare”? Ne aflăm deja în situația supărării prostului pe sat.

Această ultimă atitudine afișată de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, nu ne dă posibilitatea decât să observăm în ce promiscuitate trăiesc cei din PNL, disperați că au făcut pasul greșit, intrând până peste urechi în PDL, acum când oamenii lor, liberali convinși din tată în fiu, au venit, la parodia de miting lăsat în ploaie, pentru a le bate obrazul, pentru a-i certa în direct acuzându-i de neobrăzarea de a se alia cu cei care au dus țara de râpă, cu oamenii lui Băsescu, cancerul la prostata poporului român.

Acea doamnă dezorientată ajunsă la miting a fost de fapt răspunsul electoratului liberal dat acestui nou PNL. Nu mai contează cine este primul ministru. Contează deja reacția pe care poporul începe să o aibă față de aceste formule forțate de alinațe, de aceste cârdășii lipsite de moralitate.

Dacă liberalii, hipnotizați de pedeliștii lui Vasile Blaga, pentru a fi ținuți prizonieri în Marele PNL, mai au o fărâmă de creier, ar trebui să forțeze marea evadare, dacă, într-adevăr, le pasă de viitorul lor ce ar putea fi reabilitat la prima confruntare electorală din 2016. Dar, pasul acesta ar trebui făcut acum și nu mâine, când, cu siguranță că, va fi prea târziu!