Un sondaj realizat în rândul tinerilor iberoamericani arată că 82% dintre ei recunosc că sunt foarte influențați de internet

incasari onlineUn procentaj de 82% dintre tinerii intervievați în cadrul unui sondaj efectuat în Spania, Portugalia și în state din zona Americii Latine au admis că sunt foarte influențați de internet, relatează miercuri agenția EFE.

Sondajul, realizat pe un eșantion de 6.093 de persoane, mai relevă că pentru 60% dintre cei chestionați internetul este un element fundamental în viața lor. Căutarea de informații și utilizarea mesageriei electronice sunt principalele activități pentru care folosesc internetul 23% dintre participanții la sondaj, în timp ce 19% afirmă că interesul lor pentru internet este motivat mai ales de rețelele de socializare. Alți 17% declară că folosesc internetul în special pentru a urmări știrile și 9% pentru a-și plăti facturile. Cât despre vârsta de la care au început să folosească internetul, 81% dintre cei intervievați au afirmat că aceasta a fost în jur de 14 ani, 14% de la 10 ani și numai 5% de la vârsta de 7 ani.