Afganistan: Poliția susține că forțele de securitate au recăpătat controlul districtului cucerit de talibani în nordul țării

 

Forțele de securitate afgane au recăpătat controlul districtului Khanabad, din provincia Kunduz, din nordul țării, capturat sâmbătă de militanții talibani, a precizat poliția pentru agenția Xinhua.

„Forțele de securitate au lansat un contraatac în cursul după-amiezii și i-au alungat pe talibani din centrul districtului sâmbătă seara”, a spus șeful poliției provinciei, Mohammad Qasim Jangalbagh.

Circa 23 de militanți au fost uciși și alți 30 răniți în timpul confruntărilor începute la primele ore ale zilei de sâmbătă când talibanii afgani au invadat centrul districtului din estul provinciei Kunduz.

Numărul victimelor de partea forțelor de securitate nu este cunoscut.

Talibanii nu au făcut încă niciun comentariu.

Insurgenții au capturat în cursul dimineții de sâmbătă districtul Khanabad, care face legătura între Kunduz, Takhar, și alte provincii din nord.

‘Talibanii au atacat districtul din mai multe poziții. Noi am rezistat mai multe ore, dar nu am primit sprijin. Districtul a căzut în mâinile talibanilor’, precizase Hayatullah Amiri, responsabilul administrativ din Khanabad.

Potrivit oficialilor de la Kabul, muniția și efectivele insuficiente sunt principalele cauze ale căderii districtului în mâinile talibanilor, care încearcă să alunge din Afganistan coaliția condusă de NATO și să instaureze legea islamică.