Breaking News

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a inițiat verificări la farmaciile din țară

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a inițiat astăzi procedura de control în farmaciile din ţară, relatează MOLDPRES.

Verificările sînt efectuate ca urmare a solicitării Guvernului de a soluționa probleme identificate în domeniul medicamentului și al activității farmaceutice.

Potrivit dispoziției semnate de directorul general AMDM, Vladislav Zara, vor fi inspectate farmaciile comunitare din municipiul Chișinău, raioanele Ialoveni, Orhei, Criuleni, Anenii Noi și orașul Strășeni. „Reprezentanții AMDM vor verifica prezența medicamentelor cu denumiri comerciale, a dispozitivelor medicale de importanță socială în sortimentul farmaciilor, precum și prețurile preparatelor farmaceutice”, se menţionează într-un comunicat al AMDM.

Săptămîna trecută, Prim-ministrul Pavel Filip a convocat reprezentanţii instituţiilor responsabile de implementarea Planului de acţiuni pentru soluționarea problemelor în domeniul farmaceutic pentru a discuta, punctual, acţiunile restante şi modalităţile de înlăturare a impedimentelor la punerea în practică a acestora. În cadrul şedinţei, Premierul a cerut „să fie luate toate măsurile necesare pentru a asigura buna desfăşurare a achiziţiilor centralizate ale medicamentelor la nivel naţional, dar şi să fie intensificată activitatea de comunicare pe acest segment”.