Breaking News

Arcadie Suceveanu a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova

Adunarea Generală a membrilor Uniunii Scriitorilor din Moldova /USM/ l-a reales pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al organizaţiei pe poetul Arcadie Suceveanu. Pentru el şi-au dat votul 111 scriitori, iar pentru criticul şi istoricul literar Aliona Grati – 66, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Arcadie Suceveanu a menţionat că este bucuros de faptul că a fost reales pentru al doilea mandat în funcţia de preşedinte al USM şi că va depune eforturi ca să nu dezamăgească încrederea acordată de către colegii săi.

„Să fii preşedinte al Uniunii Scriitorilor nu este atît de uşor. Contez pe experienţa acumulată în cei patru ani de preşedinţie şi pe susţinerea pe care o aştept din partea echipei ce urmează a fi formată. De asemenea, contez pe sprijinul celor 15 membri ai consiliului, care au fost aleşi la acest for”, a subliniat preşedintele scriitorilor din Moldova.

În cadrul adunării, au fost operate modificări şi completări la statutul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Adunarea Generală a membrilor USM a mai adoptat o rezoluţie cu privire la situaţia social-politică şi la criza morală din R. Moldova, îndemnînd forţele politice să nu renunţe la vectorul european.

Uniunea Scriitorilor din Moldova numără circa 300 de membri.