Intemperii în Indonezia: Mii de case inundate în capitala țării

 

Mii de case au fost inundate marți la Jakarta în urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra Indoneziei și care au provocat haos în traficul rutier, locuitorii ajungând să se deplaseze cu apa până la genunchi, au informat marți autoritățile locale citate de AFP.

Nivelul apei a crescut până la 1,5 metri în unele cartiere din capitală, determinând locuitorii să-și abandoneze casele după diluviul care a început luni noaptea și a ținut până marți dimineața. Nicio victimă nu a fost semnalată până la această oră, potrivit autorităților.

Imaginile difuzate de televiziunile locale arată bulevarde invadate de apă în această metropolă de 10 milioane de locuitori, în timp ce mașinile sunt acoperite de apă până la nivelul farurilor.
Inundațiile au fost provocate de sistemul defectuos de drenare din Jakarta care nu a putut absorbi apa de la ploile torențiale și de la deversările râurilor, a informat Agenția națională pentru catastrofe naturale.

Jakarta este afectată în fiecare an de inundații în timpul sezonului ploilor, în grade diferite. Cele mai grave inundații au avut loc în ianuarie 2013, care au provocat 20 de morți și au dus la evacuarea a peste 30.000 de persoane.