La Baku s-au desfăşurat consultări interministeriale moldo-azere

La Baku, Azerbaidjan, s-a desfășurat ieri o rundă de consultări interministeriale moldo-azere la nivel de viceminiştri de Externe, partea moldovenească fiind reprezentată de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, iar cea azeră de către viceministrul Afacerilor Externe, Khalaf Khalafov, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, discuțiile din cadrul consultărilor s-au axat pe stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale în domenii de interes comun. Cei doi oficiali au remarcat dinamica ascendentă a dialogului politic bilateral, care constituie o bază solidă pentru impulsionarea cooperării comercial-economice, cultural-umanitară. În context, a fost menționată necesitatea pregătirii eficiente a ședinței Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică, care va avea loc pe parcursul acestui an.

De asemenea, a fost remarcată necesitatea menținerii interacțiunii eficiente în cadrul organizațiilor internaționale, în particular în domeniul soluționării conflictelor prelungite.

În cadrul vizitei în Azerbaidjan, în perioada 27-28 februarie 2017, viceministrul Darii a avut şi un şir de întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe, Araz Azimov, viceministrul Dezvoltării Economice, Niyazi Safarov, și viceministrul Agriculturii, Ilham Ardabil oglu Kuliev.